tisdag, juli 10, 2007

Blixtrande presentation om identitet på nätet

Identity 2.0 kallar Dick Hardt sin blogg och sina föredrag, som handlar om hur man egentligen borde hantera legitimering på nätet. Ingen gillar väl att behöva komma ihåg ett par hundra olika lösenord, oavsett om man sparar dem i minnet eller i krypterade arkiv eller på gula lappar. Inte heller har det blivit någon succé för de globala single-sign-on-lösningar som t.ex. Microsoft lanserat. Här får vi nya förslag, som verkar lovande.

Dicks föredrag - både Identity 2.0 och Who's the Dick on your site? är sevärda även om du helt saknar intresse för legitimation. Han använder ungefär lika många bilder som ord, utan att det känns stressande. (Detta är något jag själv tagit fasta på när jag håller föredrag, men inte lika extremt som Dick.)

2 kommentarer:

Wilhelm Raab sa...

Jag börja kolla lite, men har tyvärr inte hunnit se igenom filmerna. Tänkte däremot fråga dig redan nu - tar han upp OpenID i sina diskussioner? Jag har just börjat titta på att implementera det i lite webbtrams som jag gör och det vore kul att få lite åsikter ang. det från andra än de som är frälsta (alternativt höra att ännu fler är frälsta).

Pär Lannerö sa...

Vad jag kan minnas nämner han inte OpenID, men han nämner sitt eget företags lösning Sxip ganska mycket. Sxip är, vad jag förstår, ett seriöst alternativ till OpenID.

 

COPYRIGHT¬©2006 - 2008 METAMATRIX,HUVUDKONTOR: SVEAVÄGEN 31, S-111 34 STOCKHOLM +46 (0)8 506 533 00